dilluns, 12 de desembre del 2016

El berenar del món

AQUESTA PUBLICACIÓ S'HA REALITZAT A PARTIR DE LES APORTACIONS FETES PER L'ALUMNAT SEGUINT LES PAUTES DEL "Joc de Paraules"
Avui a  les  classes de 5è hem fet una activitat anomenada "El berenar del Món", que ens ha servit per observar, reflexionar i concloure moltes coses sobre el que passa al nostre voltant... El que semblava que havia de ser una gran festa s'ha convertit en un experiment social ben profitós!
Ara que s'apropa Nadal, època de regals i abundància de menjar, tal volta val la pena dedicar una estoneta del nostre temps a pensar no únicament en  qui no té tant com nosaltres, sinó a intentar paliar una mica la seva situació.
A continuació, hem comentat com està repartida la riquesa i també hem arribat a diferents conclusions que hem deixat  a l'apartat de comentaris.

Per això hem arribat a la conclusió que nosaltres també podem fer alguna cosa per canviar aquesta situació: tots ens hem posat d'acord en què aportarem el nostre granet d'arena i durant aquests dies anirem recollint aliments de llarga durada per enviar-los al Banc d'Aliments de Balears, així és que anirem passant cada dia per les aules per recollir les vostres col.laboracions!

PER SUPOSAT, MOLTES GRÀCIES A  TOTES LES FAMÍLIES JA QUE TOTHOM HA COL.LABORAT D'UNA MANERA MOLT EFECTIVA!


Som poques persones i tenim molt de menjar...

Som moltes persones i tenim poc menjar...




26 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, som n'Erik. Avui he après que la majoria de la població del món és pobra i que hi ha molts pocs rics però tenen gairebé la meitat dels doblers que existeixen. També he après que hem de compartir perquè si no els altres no compartiran.
Fins aviat.

Anònim ha dit...

Hola soc na Nuria lo que no m'agradat a estar que nosaltres tenien molt de menja i els meus conpañs no tenien tant de menja

Anònim ha dit...

Hola soc na Lucia de 5B y avui he après que hi ha molta gent pobre i bastants rics,
per aixo tenim que conpartir amb les persones.



ADEU:);)

Anònim ha dit...

hola soc en Roberto de 5éA i he apres que s ha de compartir el mejar.







ADEU(:

Juan Mulet Mejuto ha dit...

Hola soc en Pau Bonnín de 5èA. Avui en el joc que hem fet a classe, he aprés que no has de ser egoista amb els altres, perquè si no els altres també ho seran amb tú.

ADEU :)

Unknown ha dit...

Hola soc na Judit i avuy he apres que noltros som egoistes i vivim molt be sense pensar com viuen el altres i tambe m´e donat conte de que abusam i no equilibram "donant dobles a les ONG, fent una recollida d´aliments..."
ADEU i gracis per mostrarnos una cosa mes.

Unknown ha dit...

Hola soc en Dani avui he aprengut que nosaltres eram mes persones pero no teniam molt de menlla i els altres eren poca gent pero tenien molt de menga.

Anònim ha dit...

Hola soc en Rubén M i el que he apres ha estat que hi ha mooooolta de gent que no té menjar o que en té molt poc, i hi ha poca gent que té molt de menjar.

Anònim ha dit...

Hola soc en Javi he apres que a molta gent d'África es morta de fan perqué a els Europeus en sobra el mejar i no es preocupan casi ningu.😦😦😦

Anònim ha dit...

Hola soc na Lucía de 5èA.Avui he apres que tenim que compartir el menjar Perque hi ha gent que és pobre i note res de menjar i aqui a Europa tenim un munte de menjar,i tendriem que donarli a els pobres menjar. Perque com noltros tenim tot lo que volem no ens preocupam de les altres persones que no tenen res.

Anònim ha dit...

Hola, som n'Albert. Amb l'activitat d'avui m'he sentit malament perque injustament hi ha gent que no te res per menjar i n'hi ha que tenen de tot. Hem d'aprendre a saber compartir amb els demes i no ser egoista.

Angelina ha dit...

Hola soc n´Angelina.Avui he aprés a que tenim que compartir i que hi han persones molt egoistes que es gafen tot per a ells.I una solució podria ser repartir en una quantitat equilibrada.
Adéu.

Anònim ha dit...

Hola, soc n'Axel.

El que he après avui amb aquesta activitat ha estat:

-Que per a mi no hem feia feliç el menjar sino que els amics i el puesto a on hem seia.

-No sabia que es podien sentir aixi els meus companys.

Anònim ha dit...

HOLA soc na Nerea de 5eA. He apres que tenim que domar algo :menjar roba i doblers, als que no tenen res perque moltros en tenin mes que ells.

Jaume Cañellas Sanz ha dit...

Hola me me sentit bastant culpable de no compartir.He apres que molta poca gent es molt rica(mes de un milió)i mes de la meitat de la gent te menys de 10.000

luna ha dit...

Hola soc na Luna de 5èb i al principi no m' ha agradat gens l'activitat però poc apoc m'he donat compre de la cituació.Adeuuuuu😁😁😁

Anònim ha dit...

Hola, soc n'Arnau.El que he apres es que molta gent que no te res per menjar i han de estalviar recursos al maxim. No m'agradaria estar en aquesta situació.

Anònim ha dit...

Hola Soc na Tania avui he apres que algun son molt agostes me sentítit male ment cuant teníam poc menjar he apres moltes coses adeu molts de besos

Anònim ha dit...

Hola som en juan Mulet m,ha agradat molt l, activitat l, unic que nom, agradat ah estat que es han donadonat molt poc temps meja per a mi ha estat un minut de menjar i replegar i medona pena que savgent pobra no pugi menja adeu

Anònim ha dit...

Me sentít malamente perque noltros eram mes i en teniam menys menja i els al tres eran menys i tenían mes menja e apres que el mon esta molt mal repartit soc en Pau Aguilo

Anònim ha dit...


Hola soc n'Aarón hi a l'actividad m'he sentit malement perque m'he donat conta de que hi ha gent que te menys menjar que altra gent.

Unknown ha dit...

Hola soc na Alicia. Me vaig sentir malement perque ells tenien demasiada cuantitat d'aliments.
Me va agradar molt al fins de la activitat quan varem poder menjar la mateixa cuantitat tots.
ADEU.

adri ha dit...

HOLA SOY ADRI Y LA ACTIVITAT QUE EMOS HECHO NO EERA NI MEDIONORMAL LA CANTIDAT DE COMIDA,COSAS,BEBIDA...QUE AN REPARTIDO LOS PROFES A CADA MESA PERO ES LA VERDAT PORQU ALGUNOS PAISES TIENEN MAS COSAS QUE OTROS .PORQUE TIENE QUE SER ASI ES PORQUE LOS ESPAÑOLES VAN A OTROS PAISES A QUITARLES COMIDA A CAMBIO DE DINERO.MUCHAS GRACIAS OS DOI UN BESAZO A TODOS Y ESPECIAL MENTE A 4 PERSONAS QUE SOLO VOY A DECIR 2 NOMBRES QUE SON ALBERT MI MEJOR AMIGO Y A MARC QUE ES MI MEJOR AMIGO LOS OTROS NOMBRES SON DE CHICAS QUE ME GUSTAN

Anònim ha dit...

Hola sóc na Abril l'activitat m'ha agradat molt m'he sentit un poc malament perquè hi ha gent que té molt de doblers i gent que no té ni per menjar.Moltes graciés.Adeu.

Los ha dit...

Soc en LEO de 5eA i m'agradat molt l'activitat pero no m'agradat que tots els altres que no eren en la meva taula no podien menjar molt i ara se que els amics poden ser enemics.

ADEU (=

Unknown ha dit...

Sóc N'Alejandro.Me sentit un poc malament cuan àvia vist que una tenia estava amb poca llent i tenia molt de menjar i una taula amb Molta llent i amb poc menjar i e après que sa de donar me'n llar a la llent pobre